Vélemények

Ha véleményt írna, kérjük, töltse ki EZT a kérdőívet!

“Thank you so much for this very informative and entertaining book!”
(Melanie J. Florence, The Bodleian Libraries, Oxford University) ITT TALÁLHATÓ az egyetemi könyvtárban

„Könyvesboltban lapoztam át a könyvet legelőször, és a legelső dolog, ami megfogott az az, hogy az információk naprakészek.
Aki tanít célnyelvi civilizációt, tudja, hogy mennyire nehéz egy olyan könyvet találni, amelyikben az információ naprakész és tematikusan összefoglalja a tudnivalókat. Tudom, hogy ez a könyv elsősorban A2-B1 szintre készült, általános iskolák felső tagozatára, mégis úgy ítéltem meg, hogy a gimnáziumunk kéttannyelvű tagozatán is kiválóan tudjuk használni, készülvén a középszintű érettségire.
Az online oktatás során is kiválóan alkalmas.
Az első alkalommal egyedüli gondom az volt, hogy nem voltak hozzá feladatok.
Ez azóta megoldódott, nagyszerű ötletnek tartom a tanári kézikönyvet és a Google Classroom-ban létrehozott felületet, amely fokozatosan változatos feladatokkal bővül.”
(S.K., Pápai Petőfi Sándor Gimnázium)

Először az iskolában, civilizáció órán találkoztam a könyvvel. A színes borítója miatt azonnal megfogott. Minden órán használtuk a könyvet és mindig vártam, hogy olvassuk és újat tanuljunk belőle. Tökéletesen alkalmas arra, hogy szélesítse az ember látókörét a legkülönbözőbb érdekes témákban, mint például a brit történelem, amelyre egészen az ókortól a jól ismert Windsor-családig kiterjed a könyv. De annak is a legjobb választás, akit a brit sport, kultúra vagy irodalom érdekel inkább. A könyv a múlt és jelen egyvelege. A színes fotók teszik igazán olvasmányossá. Minden angolul tanuló diák számára jó arra is, hogy a nyelvi kompetenciákat fejlessze, helytől és időtől függetlenül. Mindent egybevéve legyen bármi is a leendő olvasó vagy diák szándéka az angol nyelvvel, mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a hasznos és különleges könyvet.
(F.K., diák)

„Már-már enciklopédikus igényű könyv, nem hiányozhat a szigetországba utazó egyetlen turista vagy riporter, újságíró kézipoggyászából sem.”
(Komlósi Oktatás Stúdió, Magyarország első magán médiaiskolája)

„Nagyszerű, hogy a történelmi aspektusoktól a hagyományokon át a zenéig a könyv mindenféle kulturális részletre kiterjed, az illusztrációk és a fotók szórakoztatóak és igényesek. A könyvhöz tartozó online feladatok pedig változatossá teszik a feldolgozást és tanulást.”
(BMSZC Puskás Tivadar Távközlési és Informatikai Technikum)

„Érdekes; szellemes; hiánypótló könyv – nemcsak a célnyelvi civilizáció tantárgyhoz.”
(Student Lines Diákutazási Iroda)

A Teacher’s Resource Pack is olyan igényes, mint a könyv.”
(Szent Margit Gimnázium)

„A nyelvezete tetszik, olyan közvetlen .”
(olvasó, Z.P.)

„Úgy gondolom, hogy a könyv remekül összefoglalja a tudnivalókat Nagy-Britanniáról. A képekkel fantasztikusan szemlélteti és átadja Nagy-Britannia atmoszféráját.”
(Laura, diák)

„Bátran ajánlom a Great Britannia könyvet bárkinek, aki rendelkezik alap angoltudással: a könyv nyelvezete viszonylag egyszerűen érthető, illetve rengeteg kép és ábra segít hozzá a szöveg értelmezéséhez. A könyvet olvasva kultúrákat, szokásokat ismerhetünk meg, a GR8 Britannia betekintést ad a múltba. Tömör szöveg helyett érdekes sztorikba vegyítve kapjuk meg a legfontosabb adatokat, így a könyv szórakoztató olvasmány – nem csupán tankönyvként tekintek rá! Amennyiben nem szeretnénk átolvasni részletesen az összes fejezetet, a leglényegesebb kifejezéseket, neveket, helyeket kiemelve találjuk, így könnyedén és gyorsan informálódhatunk arról, amit kifejezetten kerestünk. Segít még a tájékozódásban a részletes tartalomjegyzék is, melyben könnyedén eligazodhatunk.
Összességében könnyen feldolgozható, de annál tartalmasabb könyvről van szó, amely tele van illusztrációkkal, ezek még inkább színesítik azt.”
(M. Panka, diák)

„A GR8-könyv az egyik kedvencem! Érdekes, magával ragad, a képek pedig élettel töltik meg a tartalmat: a brit kultúrát. Nem tudtam abbahagyni az olvasását. Feltétlenül ajánlom a diákok mellett azoknak is, akik többet szeretnének megtudni Nagy-Britanniáról.”
(B. Elina, diák)

„Három éven át egy rakat fénymásolatból tanultunk, nem volt modern brit civilizáció-könyv a piacon. A tanárunk talált rá a GR8 Britannia című könyvre, amelynek már a borítója figyelemfelkeltő. Az érdekességeket még a tinédzserek is (mint én) hasznosnak tarthatnak a későbbi tanulmányaikhoz. Nem unalmas ebből a könyvből tanulni: van benne földrajz is, történelem is… épp a kellő mennyiség. Szeretek tanulni – de leginkább akkor, ha a GR8 Britannia c. könyvből tehetem.
(Sári, diák)