GR8 táborok

Remek hangulat, nagyszerű ötletek, kiváló programok, élménypedagógia – a valóság, a tapasztalat és a tanulás találkozása: ettől GR8.

Az angol nyelvi-kézműves-természetjáró tábor élménypedagógián alapuló ötletéből 2014-ben lett valóság, A Bartók Iskoláért Alapítvány és a NEA támogatásával.
A kézműves foglalkozások anyagának ötletadója Németh Csilla rajztanár, földrajztanár.

A hatnapos táborok egyik fő célja az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése. A megszokott tanórai keretekből kilépve a foglalkozásokat lehetőség szerint a szabadban tartjuk, igénybe véve az adott táborhelyszín lehetőségeit: épületek, állatok, növények, tanösvény stb.

Kiscsoportos foglalkozásainkon hol nyelvi szint, hol életkor alapján bontunk: a legtöbb téma mindenki számára új lexikai elemeket tartalmaz. A tanulmányi évek száma és az oktatási forma (két tanítási nyelvű / emelt nyelvi / normál tantervű) tehát nem releváns.

Helyszínek: Diósjenő; Kabókapuszta; Csopak.

Az első ilyen tábort 2014-ben tartottuk Diósjenőn, a Kámor fogadó csapata Ági vezetésével kiváló házigazda volt. Lesték a gyerekek minden kívánságát, a foglalkozásokon, a játékban megfáradt és éhes csapatot a legfinomabb falatokkal várták reggel, délben, este.

A táborokra készülő valamennyi foglalkozási anyag egyedi:

  • feladatlapok, feladatbank (digitális tananyaggal kiegészítve)
  • szemléltetőeszközök: a szókincs tanulásához elengedhetetlen társasjáték, kocka, forgótábla, memóriakártya-sorozat mind-mind a helyszínen, a gyerekek által készül

Néhány feldolgozott téma

  • a Börzsöny állat- és növényvilága (szemléltető helyszín: Diósjenői Erdei Szabadidőpark)
  • a középkori vár, a lovagok mindennapjai (szemléltető helyszín: Nógrádi vár)
  • az angol kert (szemléltető helyszín: Festetics kastély, Dég, kastélypark)
  • a háziállatok (szemléltető helyszín: Kabókapuszta)
  • a Balaton élővilága (szemléltető helyszín: Bodorka Látogatóközpont, Balatonfüred)